Khadijas kitchen tolkar Kalles Kaviar
“Jag är uppväxt med Kalles kaviar på mackan och det symboliserar trygghet, enkelhet och god smak för mig! Mackorna jag växte upp med var väldigt simpla, antingen med ett ägg, kokt potatis och Kalles, eller med enbart smör och Kalles. Jag älskar båda två men jag kände att jag ville få in mer grönsaker denna gång. Och speciellt mer grönt till frukost som jag vet att många kan tycka är svårt. Jag ville också baka mitt eget knäckebröd – för mig hör Kalles och knäcke ihop! Så här har ni mitt hembakta knäcke med massor av fröer toppat med fräscha, knapriga grönsaker och Kalles, förstås.”
Siri Barje
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser till knäckebrödet i en bunke.
Tillsätt olja och vatten och blanda ihop.
Lägg ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut den tunt.
Baka i ugnen i ca 45-50 min. Låt svalna och bryt i trevliga bitar.
Bred smör på en macka, toppa med sallad, skivad kokt potatis, rädisor och toppa med hackad rödlök, de hackade örterna och krasse.
Ringla över kaviar och avsluta med svartpeppar!