Zeinas Kitchen tolkar Kalles Kaviar
“Beyd w batata betyder kort och gott ägg och potatis på arabiska. Det är namnet på en libanesisk rätt som serveras som frukost tillsammans med bröd och en kopp te. Min pappa lagade ofta denna rätt på helgerna när vi var små. Ägg och potatis passar perfekt ihop och just att potatisen friteras innan den vänds med äggen gör det hela extra gott. Trots få ingredienser är rätten mycket smakrik. Kalles Kaviar passar otroligt bra till och gör min klassiska barndomsfavorit så mycket läckrare.”Zeina Mourtada
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Ingredienser
- Ingredienser
- 400 g fast potatis
- 4 st ägg
- Olja till fritering och stekning
- Salt & svartpeppar
- Servering
- Libabröd
- Kalles Original
- Krispiga salladsblad
- Gräslök
Recept
- Skala och hacka potatisen i tärningar. Fritera gyllene och låt rinna av på papper.
- Knäck äggen i en skål, krydda med salt och peppar och vispa upp äggen med en gaffel.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna. Vänd i potatis och ägg, stek tills äggen stelnar.
- Lägg krispiga salladsblad i libabröd, toppa med kaviar, gräslök och rulla ihop till en rulle.
- Hugg i och njut!
Vad vet du om Kalles?
Kalles älskas av många och för att få kalla sig en äkta Kaviarkonnässör gäller det att ha koll på sin kaviarfakta.