Zeinas Kitchen tolkar Kalles Kaviar

“Beyd w batata betyder kort och gott ägg och potatis på arabiska. Det är namnet på en libanesisk rätt som serveras som frukost tillsammans med bröd och en kopp te. Min pappa lagade ofta denna rätt på helgerna när vi var små. Ägg och potatis passar perfekt ihop och just att potatisen friteras innan den vänds med äggen gör det hela extra gott. Trots få ingredienser är rätten mycket smakrik. Kalles Kaviar passar otroligt bra till och gör min klassiska barndomsfavorit så mycket läckrare.”
Zeina Mourtada
Zeinas Kitchen Kalles recept
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredienser
  

  • Ingredienser
  • 400 g fast potatis
  • 4 st ägg
  • Olja till fritering och stekning
  • Salt & svartpeppar
  • Servering
  • Libabröd
  • Kalles Original
  • Krispiga salladsblad
  • Gräslök

Recept
 

  • Skala och hacka potatisen i tärningar. Fritera gyllene och låt rinna av på papper.
  • Knäck äggen i en skål, krydda med salt och peppar och vispa upp äggen med en gaffel.
  • Hetta upp lite olja i en stekpanna. Vänd i potatis och ägg, stek tills äggen stelnar.
  • Lägg krispiga salladsblad i libabröd, toppa med kaviar, gräslök och rulla ihop till en rulle.
  • Hugg i och njut!

Fler spännande recept

Vad vet du om Kalles?

Kalles älskas av många och för att få kalla sig en äkta Kaviarkonnässör gäller det att ha koll på sin kaviarfakta.