Zeinas Kitchen tolkar Kalles Kaviar

“Beyd w batata betyder kort och gott ägg och potatis på arabiska. Det är namnet på en libanesisk rätt som serveras som frukost tillsammans med bröd och en kopp te. Min pappa lagade ofta denna rätt på helgerna när vi var små. Ägg och potatis passar perfekt ihop och just att potatisen friteras innan den vänds med äggen gör det hela extra gott. Trots få ingredienser är rätten mycket smakrik. Kalles Kaviar passar otroligt bra till och gör min klassiska barndomsfavorit så mycket läckrare.”

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada Kalles kaviar

Portioner
4

Ingredienser

Ingredienser

  • 400 g fast potatis
  • 4 st ägg
  • Olja till fritering och stekning
  • Salt & svartpeppar

Servering

Recept

Skala och hacka potatisen i tärningar. Fritera gyllene och låt rinna av på papper.

Knäck äggen i en skål, krydda med salt och peppar och vispa upp äggen med en gaffel.

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Vänd i potatis och ägg, stek tills äggen stelnar.

Lägg krispiga salladsblad i libabröd, toppa med kaviar, gräslök och rulla ihop till en rulle.

Hugg i och njut!