Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
Kryddblandningen (xawaash)
- 1 msk korianderfrön
- 1 msk spiskumminfrön
- 4 st kardemummakapslar
- 1 liten kanelstång
- 0.5 tsk svartpepparkorn
- 0.5 tsk nejlika
Majsbröd 6 stycken
- 2 dl mjöl
- 1 dl majsmjöl
- 0.5 tsk vitlökspulver
- 0.5 tsk lökpulver
- 1 tsk torrjäst
- 0.5 tsk socker
- 2.5 dl ljummet vatten
- 1 nypa salt
Kalles Kaviar-röra
- 3 msk creme fraiche
- 2 msk Kalles Original
- 1 msk majonäs
- 1 kokt ägg finhackat
- 0.5 tsk xawaash kryddblandningen
- Salt och peppar
Topping
- Salladsblad
- 1 kokt ägg skivat
- Rödlök
- Dill
- Kalles Original
Kryddblandningen (xawaash) - instruktioner:
Lägg alla kryddor i en helt torr stekpanna. Rosta under omrörning i ca 2-3 minuter tills kryddorna rostats och du får en härlig doft utan att de bränns vid.
Låt kryddorna svalna.
Mixa tills du får en pulvermix av kryddorna.
Förvara kryddorna i en burk så kan de hålla länge.
Majsbröd - instruktioner:
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt vatten lite i taget, rör ihop tills allt går ihop.
Täck skålen med plast och låt jäsa 25-30 minuter. Under tiden förbereds Kalles Kaviar-röra.
Hetta upp en torr stekpanna. Ta upp brödet med en djup slev, blöt dina fingrar och forma önskade bollar. Enklast är det att använda sina händer för att forma önskad storlek. Lägg brödet i mitten av stekpanna och lägg på locket. Låt steka 2-3 minuter på medelvärme.
Förbered 2 msk rapsolja för att pensla på brödet innan du vänder det. Pensla brödet med väldigt lite olja och vänd, låt steka i 2-3 minuter. Fortsätt tills du är klar med alla bröd. Låt brödet svalna helt innan du monterar.
Kalles Kaviar-röra - instruktioner:
Lägg creme fraiche, majonnäs, Kalles Kaviar och kryddblandningen i en skål och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Finhacka ett ägg och vänd försiktigt ner i röran.
Topping - instruktioner:
Lägg brödet på en tallrik, på med salladsblad och kaviarröran. Toppa med skivat ägg, dill, rödlök och ringla lite Kalles Kaviar.