Prep Time 8 minutes mins
Cook Time 4 minutes mins
Total Time 12 minutes mins
- 2 skivor formfranska
- Smör till stekning
- Neutral rapsolja till stekning
- 1 stort ägg
- 1 dl + 1 msk tunt strimlad vitkål
- 0.5 dl riven morot
- 1 salladslök tunt skivad
- Salt & svartpeppar
- 3 skivor mellanlagrad ost exempelvis Herrgård
- 1 msk ketchup
- 1 msk Kalles Original
Stek bröden gyllene i smör på båda sidor.
Vispa upp ägget med en gaffel. Lägg i 1 dl vitkål, riven morot och skivad salladslök. Salta och peppra och rör om. Stek i en toast-formad hög och jämna till kanterna under stekningen så de blir jämna. Efter ca 2 minuter, vänd omeletten, lägg på osten och stek ytterligare 2 minuter, eller tills omeletten är genomstekt.
Värm bröden i stekpannan igen om de svalnat. Ringla Kalles original ena brödskivan. Lägg omeletten ovanpå, strö på resterande vitkål och toppa med ketchup. Lägg på den andra brödskivan och ät genast.