Prep Time 25 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Total Time 1 hour hr 15 minutes mins
Knäckebröd
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl pumpafrön
- 1/2 dl linfrö
- 1 msk rapsolja
- 1 dl vatten
- salt
Topping
- Smör
- Blandad mjuk sallad tex mache eller ruccola
- Överbliven kokt potatis, skivad
- Rädisor skivade
- Blandade örter gräslök och persilja, hackad
- Smörgåskrasse
- 1/2 rödlök hackad
- Kalles Original
- Några drag med svartpepparkvarnen
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser till knäckebrödet i en bunke.
Tillsätt olja och vatten och blanda ihop.
Lägg ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut den tunt.
Baka i ugnen i ca 45-50 min. Låt svalna och bryt i trevliga bitar.
Bred smör på en macka, toppa med sallad, skivad kokt potatis, rädisor och toppa med hackad rödlök, de hackade örterna och krasse.
Ringla över kaviar och avsluta med svartpeppar!