Jennie Walldén tolkar Kalles Kaviar

“Korean Street Toast säljs på gatorna i Seoul på morgnarna när folk är på väg till jobbet och är en personlig favorit hos mig. Vitt bröd steks tillsammans med smör, sedan steker man en omelett i samma form som mackan och tillsammans med vitkål, morot och salladskål. I originalet ingår skinka, men i mitt recept har den bytts ut mot Kalles Kaviar. Därmed har en koreansk klassiker fått en svensk twist – det bästa av två världar om du frågar mig! Den är både smörig, frasig och mjuk och det händer mycket i ett och samma bett. Denna macka fungerar passar utmärkt när som på dygnet!”

Jennie Walldén

Jennie Walldén tolkar Kalles kaviar

Portioner
1

Ingredienser

Recept

  • 2 skivor formfranska
  • Smör till stekning
  • Neutral rapsolja till stekning
  • 1 stort ägg
  • 1 dl + 1 msk tunt strimlad vitkål
  • 0.5 dl riven morot
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • Salt & svartpeppar
  • 3 skivor mellanlagrad ost (exempelvis Herrgård)
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk Kalles Original

Recept

Stek bröden gyllene i smör på båda sidor.

Vispa upp ägget med en gaffel. Lägg i 1 dl vitkål, riven morot och skivad salladslök. Salta och peppra och rör om. Stek i en toast-formad hög och jämna till kanterna under stekningen så de blir jämna. Efter ca 2 minuter, vänd omeletten, lägg på osten och stek ytterligare 2 minuter, eller tills omeletten är genomstekt.

Värm bröden i stekpannan igen om de svalnat. Ringla Kalles original ena brödskivan. Lägg omeletten ovanpå, strö på resterande vitkål och toppa med ketchup. Lägg på den andra brödskivan och ät genast.