Zeinas Kitchen tolkar Kalles Kaviar
“Korean Street Toast säljs på gatorna i Seoul på morgnarna när folk är på väg till jobbet och är en personlig favorit hos mig. Vitt bröd steks tillsammans med smör, sedan steker man en omelett i samma form som mackan och tillsammans med vitkål, morot och salladskål. I originalet ingår skinka, men i mitt recept har den bytts ut mot Kalles Kaviar. Därmed har en koreansk klassiker fått en svensk twist – det bästa av två världar om du frågar mig! Den är både smörig, frasig och mjuk och det händer mycket i ett och samma bett. Denna macka fungerar passar utmärkt när som på dygnet!”
Jennie Walldén
Stek bröden gyllene i smör på båda sidor.
Vispa upp ägget med en gaffel. Lägg i 1 dl vitkål, riven morot och skivad salladslök. Salta och peppra och rör om. Stek i en toast-formad hög och jämna till kanterna under stekningen så de blir jämna. Efter ca 2 minuter, vänd omeletten, lägg på osten och stek ytterligare 2 minuter, eller tills omeletten är genomstekt.
Värm bröden i stekpannan igen om de svalnat. Ringla Kalles original ena brödskivan. Lägg omeletten ovanpå, strö på resterande vitkål och toppa med ketchup. Lägg på den andra brödskivan och ät genast.